Hundanpassa din trädgård

Årstemperaturen varierar hela tiden men det är ofta önskvärt att låta huden få komma ut i den friska luften lite extra under månaderna mellan mars och oktober. Promenaderna behövs givetvis året om, men det kan vara extra härligt att låta hunden göra en sällskap i trädgården eller låta den vistas där även under stunder man är hemma och själv pendlar mellan inomhus- och utomhusmiljön.

Gör trädgården hundvänlig

Du behöver givetvis inte inreda hela trädgården efter hunden, och om en inhägnad av hela tomten eller en mindre hundgård är något som gör dig och din hund glad är givetvis individuellt. Att anpassa så att hunden är trygg och har det bra i trädgården, med tillgång till vatten, tillgång till skugga under varma dagar, är något som de flesta behöver göra. Man behöver även tänka på att man kan behöva säkra upp med ett ordentligt staket eller stängsel.

[b]* Inhägnad[/b]

En inhägnad hundgård kan vara en bra lösning för många hundar och hundägare, se dock till att följa de regler och anvisningar som finns gällande exempelvis storleken av dessa. Du kan hägna in hela trädgården med ett staket eller ett stängsel, så att du ser till att din hund inte springer bort eller korsar vägen ensam. Om du väljer att inhägna en mindre yta, likt en hundgård, är det viktigt att hunden har tillgång till skugga och en hundkoja. På Kellfri.se kan du hitta både hundgårds-sektioner och hundkojor, vilket gör det hela ytterst smidigt för dig. Tänk på att hunden fortfarande behöver rastas på annan plats samt att utrymmet ska vara stimulerande för hunden. Hundar behöver sällskap och hållas sysselsatta, därför är det skönt med en inhägnad som täcker större delar av tomten så att ni kan vistas där tillsammans.

[b]* Agilitybana[/b]

Du kan faktiskt bygga en egen agilitybana på tomten för att hålla din hund sysselsatt. Nu tycker du kanske att det låter lite väl avancerat, men faktum är att du kan göra detta med enkla medel. Oavsett om det är hopphinder, balansbom eller “slalompinnar” som hunden ska ta sig igenom, så är det inte alltför svårt att införskaffa material för att få ihop något som passar din hund. Det är kanske inte alltid det finns möjlighet att åka och besöka en agilitybana, och vissa hundar vill gärna träna utan andra hundar i närheten. På så vis kan ni få massor av kvalitetstid tillsammans samtidigt som hunden får ordentlig sysselsättning där hemma.

[b]* Säkra upp genom att kontrollera växterna[/b]

Bortsett från farliga objekt som måste tas bort från trädgården när hunden ska vistas där, så finns det även växter som kan vara giftiga eller på annat sätt farliga för hunden. Därför är det väldigt viktigt att du kontrollerar vilka sorter som växer i trädgården och eliminerar de som innebär en risk för hunden.

Det finns fler viktiga delar att tänka på vad gäller trädgården men här fick du åtminstone en kort introduktion av saker du kan göra för att anpassa trädgården mer efter din fyrbenta vän.

forma