Viktiga tillbehör till hunden

När du skaffar en hund kan du ganska snabbt slås av att du kan behöva en hel del tillbehör. En del saker är viktigare än andra. En del av dem kan till och med vara livsviktiga om hunden råkar ut för en skada eller liknande.

Sköta hundens päls

Oavsett om du har en hund med kort eller lång päls kan du behöva sköta om pälsen. Det kan vara så att hunden rullar i något eller så får den någon typ av ohyra i pälsen. Om du ofta befinner dig på hundklubbar eller andra större platser och tvättar din hund där, kan praktiska och snygga handdukar med tryck vara bra att ha. Då är risken mindre att någon tar fel handduk. När du ska bada hunden behöver du också hundschampo, borstar och kanske preparat för att bli av med eventuell ohyra.

Hundens utfodring

Att välja rätt foder till sin hund är inte helt enkelt. Hundfoder finns i flera olika smaker, sammansättningar med mera. Det foder som passar en hund kanske inte passar lika bra för en annan. Det är klokt att ta reda på vilket foder hunden ätit i sitt gamla hem när du köper den. Då kan du antingen välja om du vill fortsätta med det fodret, eller om du vill gå över till något annat. Övergången bör dock ske långsamt. För hundens utfodring behöver du också en skål till fodret samt ännu en skål för hundens vatten. Det är nämligen extremt viktigt att hunden alltid har tillgång till friskt vatten.

Leksaker och tuggben

För att din hund ska hålla sina tänder i bra skick och för att den ska ha något att göra bör du se till att skaffa den lite leksaker och tuggben. Genom att göra det minskar du också risken för att hunden ska hitta något annat att gnaga på, till exempel stolsben. Det finns dock en del hundgodis och annat som inte är så bra för hunden. När det gäller torkad kyckling har en del hundar blivit sjuka eller skadat sig på annat sätt efter att ha ätit det. Även hundben av råhud kan ställa till det om hunden får i sig en för stor bit som sedan orsakar förstoppning.

Sjukvård för hunden

Om du har en hund måste du också se till att ha en del sjukvårdsutrustning hemma. Ibland kan det ske olyckor eller annat och då är det guld värt att kunna ge hunden första hjälpen genom att lägga om sår, utföra hjärt- lungräddning med mera. Hundar är inte helt lätta att vårda på egen hand och en hund som har ont kan bita ifrån ordentligt. En bra munkorg och kanske en tratt är också bra att ha till hands.

forma