Så väljer du rätt försäkring till din fyrbenta vän

Försäkring är något som både hundar och katter behöver. Att ha en försäkring ger dig som djurägare en säkerhet och du kan känna dig trygg om olyckan eller en sjukdom plötsligt skulle slå till. Att ha en bra försäkring kan vara livsavgörande för hunden!

Precis som hemmet, bilen, båten och människan så behöver även hundar ha en bra försäkring.

Hund- och kattförsäkringar är väldigt viktiga när man är djurägare. Även om hunden inte drar iväg på liknande äventyr som katter gör, är det lika viktigt med att ha en bra hundförsäkring som det är att ha kattförsäkringar!

Många kan tro att det endast är kattägare som behöver se till att ha väldigt bra försäkringar men så är det inte, även hundar behöver att ha försäkringar som kan täcka vid sjukdom eller olycksfall. Och även hundar hamnar tyvärr i olyckor ibland, även om man kan tro att det inte borde ske då de inte är ute på egna äventyr utan husse eller matte.

Saker att tänka på vid val av försäkring

Det är viktigt att man väljer en bra försäkring för sitt husdjur och att man ser över vad försäkringen gäller, samt vad den täcker.

Det finns många försäkringar att välja på, vissa dyrare än andra. Men ibland kan det vara värt att betala lite mer och få en försäkring som ser till att täcka det allra mesta om en sjukdom eller olycka skulle uppstå.

Tyvärr så täcker inte alla försäkringar där ute lika bra och man måste verkligen se till att göra research och läsa på om de olika bolag och försäkringar som finns där ute för att det ska kunna bli så bra som möjligt!

Och när man sedan har hittat en bra försäkring som man tycker duger gäller det att tänka på att se över vad kostnaderna skulle bli. Förutom års- eller månadskostnaden så måste man även se över vad självrisken skulle kunna vara om man någon gång i framtiden skulle behöva använda sig av försäkringen. Detta är något man ibland kan glömma bort att ta reda på, men det är väldigt viktigt att se över så att man slipper stå med höga kostnader om något skulle ske i framtiden!

forma