Aktivera din hund

 

Det finns många olika sätt för den som vill aktivera sin hund, alla hundar bör aktiveras. En del kräver mer aktivering och andra kräver mindre, alla hundar kräver dock någon typ av aktivering varje dag för att de ska må bra. En del tycker om att promenera med sina hundar och går lite längre promenader än andra, det man ska tänka på om hunden får det mesta av sin aktivering genom promenader är att gå olika rundor varje gång. Du liksom hunden tycker sannolikt att det är lika tråkigt att gå samma sträcka och det är mer mentalt utmattande för er båda att gå i nya områden ibland.

Att ta med hunden till nya platser aktiverar den och även hundmöten samt möten med nya människor, om du har med din hund så ofta du kan så kommer den att vara aktiverad per automatik och samtidigt en mycket lycklig hund. För dig som vill testa på mer hundinriktade aktiviteter så finns det allt från agility till vallning och utställning som du kan testa på med din hund. När man väljer att vara med i mer hundanpassade aktiviteter så får man dessutom chansen att träffa andra hundägare och hunden får chansen att träffa andra hundar.

Fördelarna med detta är att man kan utbyta tips och råd med andra hundägare samtidigt som hunden blir socialiserad, ju mer hundar din hund träffar, desto tryggare kommer den att känna sig vid olika möten och en hund som är aktiverad är ofta en lugnare hund som vet hur den ska bete sig i olika situationer. Det finns många olika sätt för dig som vill aktivera din hund och när du skaffar hund bör du vara beredd på att göra det.

forma